Nieuws

Engino: technisch bouwen.


Laatst bijgewerkt op: 1 februari 2022 21:59.

Maak kennis met Engino: educatief technisch speelgoed. Met Engino kunnen de leerlingen veel verschillende soorten constructies bouwen. Engino is leuk, leerzaam en voor iedereen. Lees snel verder als je dit speelgoed leuk lijkt.

Engino: leuk, leerzaam en voor iedereen

Engino: leuk, leerzaam en voor iedereen


Bouwconstructies en voertuigen

Spelen met Engino legt misschien wel de eerste basis voor een loopbaan als automonteur of werktuigbouwkundige. Met de sets van Engino is het namelijk mogelijk om diverse constructies en voertuigen te bouwen. Denk hierbij aan een molen, trein of helikopter. Kinderen bouwen deze sets met behulp van de speciaal ontworpen onderdelen. Over het algemeen zijn dit blokjes, maar bij de sets voor hogere leeftijden vind je ook complexere onderdelen, zoals tandwielen. Naast deze fysieke onderdelen zijn er ook verschillende gratis apps beschikbaar. Hiermee is het onder andere mogelijk om bouwinstructies in 3D te bekijken. Dit maakt het bouwen voor jouw leerlingen nóg interessanter!

De titel en introductie gaven al aan dat Engino in drie begrippen samen te vatten is. Ieder begrip lichten we graag aan je toe.

Engino is leuk

Hier kunnen we kort over zijn. Dankzij de veel verschillende mogelijkheden, de bijbehorende apps en de creativiteit die je kunt gebruiken is Engino leuk. Iedere set is op maat gemaakt voor een specifieke leeftijdsgroep, dus er is altijd sprake van voldoende uitdaging.

Engino is leerzaam

Speelgoed moet uiteraard leuk zijn, maar het heeft pas écht meerwaarde als het ook leerzaam is. En dat is Engino! De sets van Engino zijn namelijk ontwikkeld op basis van STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics). Het doel hiervan is om alle kinderen kennis te laten maken met deze vakgebieden. Zo hebben jouw leerlingen straks voldoende kennis, ervaring en vaardigheden om met technologische ontwikkelingen om te gaan. Dit is heel waardevol in een wereld die dagelijks blijft vernieuwen.

Iedere set biedt de mogelijkheid om veel verschillende constructies en voertuigen te bouwen. Dit geeft jouw leerlingen de mogelijkheid om lekker creatief bezig te kunnen zijn. Daarnaast zorgen 3D-weergaven van de bouwstenen er bij jongere leerlingen voor dat de ruimteperceptie zich ontwikkelt. De vragen “Wat is links?” en “Wat is rechts?” worden na het speelplezier met Engino een stuk minder vaak gesteld!

Engino is voor iedereen

De verschillende sets van Engino zijn gemaakt voor iedereen en zijn ontworpen voor een specifieke leeftijdsgroep. Dit zorgt ervoor dat iedere set de juiste uitdaging biedt aan de leerling. Engino maakt bouwsets voor leerlingen van 3 tot 16 jaar, wat betekent dat ook middelbare scholieren met de sets aan de slag kunnen! Daarnaast is Engino niet alleen leuk voor op school, maar ook voor thuis. We lichten per leeftijdscategorie een product voor je uit:

3-6 jaar: Engino STEM Qboidz Set E10.1

Laat jouw leerlingen voor het eerst kennismaken met Robotica! Met de STEM Qboidz Set E10.1 gaat het kind aan de slag met thema’s als voertuigen, dieren en het leven in de zee. Zo creëer je bijvoorbeeld een paard, pauw of raceauto. Dit is een goede stimulans voor de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden. Met de gratis app worden de bouwstenen getoond in 3D. Dit staat garant voor eindeloos speelplezier!

7-9 jaar: Engino STEM & Robotics ERP Mini Set E20.1

Bouwkunde, coderen, wetenschap en mechanica komen samen in de STEM & Robotics ERP Mini Set E20.1. Je leerlingen kunnen niet alleen voertuigen en robots bouwen, maar ze kunnen deze ook programmeren. Dit biedt extra diepgang en zorgt voor urenlang vermaak.

8-16 jaar: Engino STEM Mechanics: Gears & Worm drives

De STEM Mechanics: Gears & Worm drives is geschikt voor leerlingen van zowel de basis- als middelbare school. Met deze set leren jouw leerlingen over versnellingen en wormwielen. Deze bouwset heeft interactieve 3D-instructies die vanaf een pc, tablet of smartphone bekeken kunnen worden. Super leerzaam dus!

Naast deze drie bouwsets zijn er nog veel meer producten van Engino beschikbaar. Bekijk deze hier.

Bron: https://www.b-bot.nl/nieuws/engino-leuk-leerzaam-e...


Accrete biedt uitgebreide informatie
op het gebied van media & ICT!