Nieuws

Jeugdkrakercompetitie 2019


Laatst bijgewerkt op: 16 november 2018 20:28.

Na de meivakantie begint weer de nationale jeugdkrakerscompetitie. Aanmelden is al mogelijk.

JeugdkrakerpoppetjeBeste leerkracht van groep 7 en 8,


Inmiddels zitten we alweer in het najaar en vliegen de schoolweken om. Druk met alledaagse zaken. Ook de jaarplanning stroomt weer vol. Wat zéker niet mag ontbreken op de planning is de Nationale Jeugdkrakercompetitie. Deze bloedstollende competitie vindt ieder jaar plaats aan het einde van het schooljaar. Het is een competitie voor de groepen 7 en 8, waarbij hun digitale zoekvaardigheden met complexe vragen (‘krakers’) op de proef worden gesteld. De vier beste teams strijden in de finale om een mooie geldprijs. En natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’! Doet jouw school ook mee?

Hoe werkt het?

Na de meivakantie 2019 worden wekelijks vijf nieuwe krakervragen geplaatst op jeugdkrakercompetitie.nl. Het zijn multiplechoicevragen in verhalende vorm. De deelnemende teams moeten deze binnen tien dagen op school oplossen. Na afloop van iedere ronde (in totaal vijf) geven wij feedback en lichten de oplossing toe. Hoe verder in de competitie, hoe moeilijker de vragen. Ook krijgen de teams minder tips en hints. Kortom: het wordt steeds moeilijker en alleen teams met slimme en kritische zoekmethoden maken kans op een plekje in de finale. De vier teams met de hoogste score strijden uiteindelijk live om de eerste prijs, in een bloedstollende finale.

Doet jouw school ook mee?

De Jeugdkrakercompetitie daagt de leerlingen uit om kritisch te denken en relevante informatie te filteren. Op een speelse manier worden digitale zoekvaardigheden getraind. Daarnaast is het gewoon een leuke afsluiter van het schooljaar.

Meld je nu aan!

Op de website vind je meer informatie en diverse voorbeeldvragen. Natuurlijk kun je je ook direct aanmelden.

Vragen?

Stuur een mailtje of neem contact op met Hellen Heesink via 06 106 495 69.

cid:image004.jpg@01D47CD1.0889E190

Accrete biedt uitgebreide informatie
op het gebied van media & ICT!