Nieuws

Mediamasters 2017 / 2018


Laatst bijgewerkt op: 21 november 2017 10:36.

Aanmelding MediaMasters 2017/2018 is geopend. Leraren van groep 7 en 8 kunnen hun klassen inschrijven voor MediaMasters 2017/2018.

MediaMasters leert leerlingen, ouders en leerkrachten meer over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. Aangemelde klassen strijden met elkaar om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Daarnaast ontvangt iedere leerling aan het eind van het project een MediaMasters-diploma.MediaMasters bestaat dit schooljaar uit twee onderdelen: de Game en de Club. De MediaMasters Game is een crossmediale game voor in de klas en thuis die wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid van 17 t/m 24 november. Gedurende vijf speldagen worden leerlingen uitgedaagd om de hoofdrolspelers uit de game te helpen en MediaMissies op te lossen die te maken hebben met mediawijsheid. Vorig jaar waren er ruim 150.000 leerlingen ingeschreven voor het project.
Een klas die lid is van de MediaMasters Club heeft het gehele schooljaar toegang tot extra MediaMissies en opdrachten. De Club gaat iedere twee maanden op een laagdrempelige manier in op een actueel thema rondom media en mediawijsheid. Inmiddels zijn er diverse thema's van de MediaMasters Club beschikbaar zoals smartphones in het verkeer, online pesten, sociale media en beeldvorming, nepnieuws en gaming.MediaMissies en opdrachten in MediaMasters worden samengesteld uit het aanbod van netwerkpartners van Mediawijzer.net, zoals Kennisnet, het Jeugdjournaal en EYE Filmmuseum.
Accrete biedt uitgebreide informatie
op het gebied van media & ICT!