Het laatste nieuws

Digitale detox

Een digitale detox staat voor het afkicken van de afhankelijkheid van digitale media en apparaten.

Media Ukkie Dagen

In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl je tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen.

Tips voor thuis lesgeven

Vanwege het coronavirus zullen scholen in ieder geval tot 6 april gesloten zijn. Docenten en ouders zullen hierdoor het onderwijs op een nieuwe manier vormgeven. Thuisonderwijs kan best een uitdaging zijn.

Mediamasters Eindstanden !

De groepen 7 & 8 doen mee met Mediamasters. De winnende groep krijgt een leuke prijs. Wat zijn de standen??

Thema week van de mediawijsheid: Aan of uit?

De Week van de Mediawijsheid 2019: ‘Aan of uit?’ In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Laat je je kind alleen op de tablet of lees je samen een boekje?

Steam

STEAM: Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Internationaal een veelgehoorde term en ook in Nederland in opkomst. Het is een verzameling van techniek & wetenschap, 21st Century Skills, onderzoekend en ontwerpend leren en meer.. Met STEAM

Minecraft

Op deze site vind je informatie over het gebruik van minecraft in de klas, hoe je de juiste instellingen maakt, welke afspraken je kunt maken en vind je veel opdrachtkaarten die je kunt gebruiken.

Accrete biedt uitgebreide informatie
op het gebied van media & ICT!