Het laatste nieuws

DIGITALE VAARDIGHEID ALS VERPLICHT VAK OP DE BASISSCHOOL

De digitale vaardigheid van kinderen is onder de maat. Eerder bleek uit monitors van ECP (Platform voor de Informatiesamenleving), dat achterstandsleerlingen steeds verder achterop raken met digitale vaardigheden. En dat er ad hoc aandacht voor digitale g

Engino: technisch bouwen.

Maak kennis met Engino: educatief technisch speelgoed. Met Engino kunnen de leerlingen veel verschillende soorten constructies bouwen. Engino is leuk, leerzaam en voor iedereen. Lees snel verder als je dit speelgoed leuk lijkt.

Hoe weet je welke apps geschikt zijn voor kleine kinderen?

Apps staat voor applicaties. Er zijn er duizenden, betaald en gratis, voor op je smartphone of tablet. Maar hoe zit het met de inhoud? Welke applicaties zijn écht goed? Hoe weet je of ze geschikt zijn voor kinderen?

Digitale detox

Een digitale detox staat voor het afkicken van de afhankelijkheid van digitale media en apparaten.

Media Ukkie Dagen

In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl je tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen.

Tips voor thuis lesgeven

Vanwege het coronavirus zullen scholen in ieder geval tot 6 april gesloten zijn. Docenten en ouders zullen hierdoor het onderwijs op een nieuwe manier vormgeven. Thuisonderwijs kan best een uitdaging zijn.

Steam

STEAM: Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Internationaal een veelgehoorde term en ook in Nederland in opkomst. Het is een verzameling van techniek & wetenschap, 21st Century Skills, onderzoekend en ontwerpend leren en meer.. Met STEAM

Minecraft

Op deze site vind je informatie over het gebruik van minecraft in de klas, hoe je de juiste instellingen maakt, welke afspraken je kunt maken en vind je veel opdrachtkaarten die je kunt gebruiken.

Wet op de privacy

Op 25 mei is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (de AVG) van kracht geworden.

Accrete biedt uitgebreide informatie
op het gebied van media & ICT!